Camino Primitivo

22 augustus 2024

Voor mij de mooiste en de zwaarste camino in Noord Spanje van Oviedo door de bergen van Asturias naar Santiago de Compostela. De Camino Primitivo.

De Camino Primitivo is waarschijnlijk de oudst bekende pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Koning Alfons II verliet in 814 zijn hoofdstad Oviedo om naar Santiago de Compostela te lopen. Hij heeft op de originele vindplaats van de resten, het heiligdom voor de Apostel Jakobus opgericht. Later werd de Camino Francés een belangrijker route, maar gedurende vele eeuwen bleef de Primitivo de meest gelopen route vanuit religieus oogpunt.

320 km over hoge toppen en dalen. We verwachten 7 september in Santiago aan te komen, bij Melide sluit de Camino Primitivo aan bij de Camino Français.

We zijn: vlnr Marion, Silvia, Mieke, Els, Jeannette, Mieke (ikzelf), Walter en Ted

We hebben er zin in! Na een goede vlucht was er een taxi die ons naar het centrum bracht. Hier in Spanje is het heel gewoon om nog om 20.00 uur te gaan eten. We gaan eerst even langs de kathedraal. Helaas is die gesloten. Wel zien we het eerste teken. Naast de kathedraal…..Let op  . Je kunt hier kiezen. Of naar de Camino del Norte, of naar de Primitivo. Die doen wij. Leuk is dat! We zien pelgrims die ook gaan vertrekken. Die zien we vast deze weken terug.

Morgen gaan we starten.

11 reacties op “Camino Primitivo

  1. Veel succes allemaal en een hele mooie tocht. Extra de groeten voor Jeanette, Sylvia, Walther , Ted en Mieke. Buen Camino allemaal!

  2. Prachtige herinneringen komen boven, ik ga mijn camino Primitivo van 2019 met jullie her-beleven. Zo prachtig. Buen Camino allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.