Eislektrail van Bonnerue naar Nadrin

17 juli, 15 km 22 graden.

Een fantastisch mooie en zware etappe! Een deel van de etappe van Houffalize naar Nadrin met 1416 hoogtemeters.

Algemene beschrijving van de Eislektrail:

Tussen Houffalize en Nadrin zoekt Escapardenne Eislek Trail de meest wilde trajecten langs de rivier Ourthe op. Soms wandel je vlak naast de rivier, dan weer zoekt het pad het plateau boven de ingesneden vallei op, zoals bij Bonnerue of nabij Engreux. Afwisseling troef dus en je wandelt haast nonstop over onverharde paden.  Onderweg passeer je ook de samenvloeiing van de twee Ourthes en kom je langs het stuwmeer van Nisramont. Kort voor Nadrin kom je in de buurt van het bijzonder pittoreske gehucht Ollomont.

We zijn ook deze morgen weer weggebracht naar Bonnerue, en de auto:s staan alweer bij het eindpunt. Een goed begin. Deze plek van Bonnerue ligt op 450 meter….

We dalen direct af naar de Ourthe. Meteen een stevige afdaling naar ongeveer 350 meter over kleine onverharde zigzag paden.  Haarspeldbochten voor de wandelaars.

En zo we gedaald zijn gaan we ook weer omhoog. Die ervaren we als de eerste pittige klim van de dag. We hebben regelmatig pauze en zien bij de eerste pauzeplaats dat we pas 3 km hebben afgelegd in 1 uur.

Het is heel afwisselend. Dan weer hoger gelegen langs een heuvelrug, dan weer terug langs de Ourthe. Een zeer smal pad, waarbij we steeds over boomwortels en bomen klimmen.Net voorbij Engreux gaan we de Ourthe over.

Het Belvedère aux deux Ourthes heeft een prachtig uitzicht. Vandaag zien we meer wandelaars. Hier is ook een rondwandeling te zien.

Vlak daarna komen we bij een keuze punt. De zware zwarte route met kans op uitglijden of de makkelijke rode route. We kiezen de zwarte route, het is droog weer en we verwachten geen gladde stenen.

Het zijn hele smalle paden rechts de heuvel, links de afgrond. We concentreren ons om niet te vallen. We stappen ook over grote stenen en proberen goed onze weg te zoeken. Als het echt niet lukt gaan zitten helpt bij mij ook.

We passeren ook het stuwmeer van Nisramon. Tot mijn verrassing vinden we daar een open restaurant, tijd voor een onderbreking en om de water voorraad bij te vullen.

Niet ver daarna beginnen we aan een laatste zware klim, waar geen einde aan lijkt te komen. We worden opgewacht door de snelle klimmers…… Daarna gaan we over de velden naar Ollemont. Op onderste foto helemaal op de horizon.

We rijden naar ons adres in Burre en worden weer van harte verwelkomd. Intussen wordt onze maaltijd voorbereid.

Zo zijn onze wandeldagen…..Slapen, wandelen en bij thuiskomst relaxen en verwend worden. Wat willen we nog meer?

1 reactie op “Eislektrail van Bonnerue naar Nadrin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.