Eislektrail Nadrin La Roche en Ardenne

18 juli, 19 km, zonnig 28 graden

Het hoogte punt van de Eislektrail!

En dat was de laatste dag van onze Ardennen trip. Zeer mooi, en ook zeer zwaar! Zie vooral de hellings %, die tot 40% gaan…..

Informatie van de website Eislektrail

Tijdens de laatste etappe van het Escapardenne Eislecktrail is het volop genieten van de prachtigste stukken Ardennen. Er zitten een paar korte stevige klimmen tussen voor we het eindpunt het toeristische stadje La Roche en Ardenne bereiken. Bijna volledig onverharde paden met uitzichten onderweg over de Ourthevallei. Zeker bij de start vanaf Le Herou.

We besluiten dan ook bij Le Herou te starten, waardoor de etappe 18 km ipv  de geplande 15 km werd. Dit is nog een deel van de zwarte route, die we gisteren waren gestart.

Het is het deel dat rondom de kronkelende Ourthe gaat.

We dalen eerst af naar de Ourthe en dan begint de lange klim van 250 naar 400 meter langs spectaculaire rotspartijen. Het vergt een grote concentratie. Steeds opnieuw een plek voor je voeten zoeken en zeker weten dat je stevig staat. De snelle klimmers konden een foto maken toen ze veilig boven waren.

We lopen ook stukken over een pad meteen langs de rivier. Soms zelfs ook door het water omdat de hoger gelegen rotsen veel moeilijker waren.

Spectaculair! Voor alle wandelaars, wauh! Wat goed dat jullie dit kunnen. Zeker voor degene die voor het eerst zo in deze omstandigheden klimt en daalt. Zo kronkelen we zeker 10 km langs of hoog boven de Ourthe. Tussen de inspanningen door nemen we ook pauze. Wat denk je van een lunch pauze aan de rand van de Ourthe op een steen, zomaar ervaren wat de stilte, het kabbelende water en de natuur met je doet.

Dit gaat zo door tot we bij Berismenil zijn aangekomen. Inmiddels is het warm en onze water voorraad is op. Wat mooi is het dat je dan ergens aanbelt en zomaar je watervoorraad kunt aanvullen. Hier lopen we over een hoogvlakte met mooie uitzichten.

We zien aan het einde van die hoogvlakte een dal, daar gaan we naar toe. We realiseren ons dat we erg boffen met het weer. Het is droog en een zeer aangename temperatuur.

Tot onze grote verrassing treffen we op 5 km voor La Roche en Ardenne een terras aan en ze zijn nog open ook. Dat doen we echt! Zo heerlijk om even te zitten, goed uit te rusten voor we aan die laatste km’s beginnen. Die ervaren we als redelijk eenvoudig. Het stijgt en daalt nog steeds, de toppen zijn minder steil. We gaan doorgaans dalen.

Dan zien we in het dal La Roche en Ardenne liggen.

Trots zijn we als we beneden zijn. Onze Eislecktrail zit er op.

Goed gedaan! Gefeliciteerd met deze monster prestatie voor Suzanne, Anneke, Jeannette, Ada, Ria, Janna en Leo. Natuurlijk ook voor Johan, Eddy en Marleen, die waren wat eerder in La Roche. Ik bewonder jullie doorzettingsvermogen en moed om door te gaan. Steeds opnieuw al die stappen zetten en iedere keer opnieuw de volgende heuvel trotseren.

We hebben een geweldige week ervaren. Met veel gezelligheid en een perfecte verzorging van Ans en Cees, met het ontbijt maaltijd en ontvangst met het etappe drankje. Dank je wel voor alles!

 

5 reacties op “Eislektrail Nadrin La Roche en Ardenne

  1. Wat een prachtige trip was dat , ik heb jullie met veel plezier gevolgd, als jullie volgend jaar weer gaan, wil ik graag mee.

  2. Dit was een zeer avontuurlijke etappe, dit is wat wandelen zo mooi maakt. De vraag is of dit nog wandelen is? Mooie vraag om over na te denken.
    Fijn om met jullie avontuur in tijdens het lezen mee te mogen wandelen. Wel thuis allen!

  3. Dank voor de dagelijkse up dates zo heb ik jullie wandelroute thuis vanuit de luie stoel kunnen volgen.
    Wel thuis allemaal
    Hartelijke groet
    Constance

  4. Wauw dat hebben jullie knap gedaan, gefeliciteerd allemaal!🎉 Het blijft allemachtig prachtig dat stijgen en dalen. Het was weer genieten om deze trip te volgen. Ik heb het gedaan met veel regen, dan is dit weer natuurlijk beter hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.