Ardennen Maissin Redu

15 juli, 15 km 27 graden zon van Maissin naar Redu.

Een glooiende wandeling door de bossen en langs de Lesse. We oefenen vast wat hoogteverschillen. Deze hoogteverschillen voelen als makkelijk te doen. Op onderstaand kaartje zie je dat het tussen 280 en 350 meter is. Dan gaan we morgen voor het echte werk de Eislektrail.

Op deze maandag morgen is het heel rustig. Het eerste deel is over landwegen. We lopen door de heuvels, het hooi is geoogst en ligt op rollen te drogen. Het is nog lekker fris, en warm genoeg voor de zomerkleren.

 

Al gauw gaan we door de bossen. Heel afwisselend, dennenbossen. Het vroege ochtend licht geeft nog mooie lange schaduwen. Hoe verder we naar de Lesse dalen, hoe meer modder. Het is al wat droger geworden en de tractoren hebben diepe groeven gemaakt.

We gaan door naar het boekendorp Redu. Open landschap met zicht op de kerk van Redu. Vandaag verwelkomen we ook Johan, die gisteravond is aangekomen.

In Redu hebben we even pauze. We zien wat actie bij een restaurant en vragen of hij al open is voor koffie. Nog niet zegt hij, maar voor ons wil hij wel open gaan.👍 We voelen ons verwend.

Na Redu lopen we zeker 4 km over een pad met de Lesse onder ons. Ook hier vandaag vrijwel geen mensen. Deze route begon met een “rode ruit” als aanwijzing, later een blauw vierkant. We moeten de route goed lezen en een GPX track is onmisbaar.

We wisselen steeds af met wie we lopen. Samen of in gedachten alleen. Als je wandelt heb je zoveel ruimte voor die mooie gesprekken of gewoon met jezelf, genietend van de mooie natuur.

We komen weer in Maissin aan. Dan nog 20 minuten rijden naar Burre. Wat staat er voor ons klaar? Heerlijke tapas. 😃😃 Een biertje erbij en onze dag is weer compleet. Vandaag in de schaduw, de patio is net te heet. We hebben het goed met zijn allen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.