We zijn in Spanje!

Zondag 10 april,  dag 5, van Caminha naar A Guarda, 7km, zon en wolken.

Ik had weinig geslapen vannacht, wel veel muziek geluisterd en sta kwart voor 7 op. In de keuken schil ik een mango en snijd deze in stukjes om mee te nemen naar de kamer. Het is inmiddels 7 uur, inpakken van tas en afplakken van voeten duurt even maar dan kun je weer verder lopen. We gaan vandaag naar Spanje maar eerst nog even ontbijten in Portugal.  We lopen weer naar het plein en vinden daar een bakker voor koffie en broodjes. Terug bij het hostel horen we dat Miguel al is geweest maar volgens de beheerder komt hij wel terug. Dat hopen wij ook, we wachten buiten en even later komt de Jeep. Hans mag achterin maar moet wel een tas voor zich houden zodat hij niet gezien wordt.

We stappen in het bootje en zijn korte tijd aan de overkant waar we op het strand afgezet worden.

We lopen naar de vlonders en volgen de route langs de kust naar het hotel. Vandaag staan er 7km op het programma zodat we een dagje een beetje uit kunnen rusten. Tenminste als je niet mee gaat naar de berg Monte de Santa Trega gaat. Op een stuk staan schilderingen op bomen

De golven van  zee zijn hoger dan ik eerder gezien heb, de kleuren zijn prachtig. Ook vandaag worden er weer veel bloemen g er fotografeert.

We zijn iets voor een uur bij het hotel en iedereen is tevreden met de kamer. We hebben twee 3-persoonskamers naast elkaar op de tweede verdieping. Gaan ons installeren en daarna eten we tortilla in een barretje. Na deze lekkere hap gaan 3 mensen met mij mee naar de top van de berg. De andere twee blijven beneden in A Guarda. Het is een prachtige route naar boven en we zien opgeknapte ruïnes van een nederzetting. Op de top is het helaas mistig waardoor we daar geen uitzicht hebben maar onderweg hebben we mooie uitzichten gezien. We hebben nu ook 7km gelopen, in totaal 14 vandaag.

Hier was een huisje.

Dit lijkt een oude kansel

Terug beneden gaan we voor een etappedrankje op een terras en ’s avonds eten we bij restaurant Porto Guardes. We kijken allemaal terug op een mooie dag.

2 reacties op “We zijn in Spanje!

  1. Ha Rita, het is weer superleuk om je te volgen door Portugal en vanaf nu door Spanje. En de blogs zijn als vanouds weer zo mooi om te lezen en zo verzorgd!! Ik weet hoeveel aandacht je daar altijd aan besteedt. Ik geniet van je reis. Buen Camino en groetjes van Rianne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.