Mooi weer en prachtige route

Zaterdag 9 april, van Carreco naar Caminha, 24km, zon, wind en vooral droog.

Gisteren had iedereen goed gelopen ondanks de regen en de vele kilometers, een knappe prestatie van ons allemaal. Vandaag zullen we wat minder kilometers hoeven te lopen. We sliepen op een mooie slaapzaal, allemaal op het laagste bed. Dat van Hans was het allerlaagst, op de grond was voor hem nog plek.

Nadat we alle droge spullen in en de natte aan de tas gemaakt hadden gingen we op pad. Eerst een stukje teruglopen om koffie / thee en brood bij een bakker te kopen. Er staat een klein jongetje is de deuropening en hij vraagt of wij binnen willen. Als wij ja zeggen maakt hij mooi de deur een stukje verder open voor ons. Iedereen die wij tegenkomen in Portugal is aardig en behulpzaam, van jong tot oud.

De koffie en het brood drinken en eten we buiten op. De bakkerij heeft binnen niet genoeg plaats.

29km lopen door de vele regen van gisteren zorgde ervoor dat iedereen natte voeten had. Dat leverde wel wat pijnplekken op die na het stukje lopen naar de bakker al goed voelbaar waren. Om de groep niet op te houden willen de dames die er last van hadden doorlopen maar dat is niet zo’n goed idee. We helpen met elkaar met afplakken van de pijnplekken waar beginnende blaartjes onder blijken te zitten. Daarna zijn ze blij dat ze het hebben laten doen, het wandelen is weer aangenamer.

We zijn nog maar net op de weg terug langs de albergue als de eigenaar langsrijdt en stopt. Hij zegt dat we vandaag de mooiste route van Portugal gaan lopen. Dat zou mooi zijn na de regendag van gisteren. Bij de albergue spreken we nog even met de moeder van de eigenaar en dan verlaten we toch echt deze mooie overnachtingsplek. We hebben hier allemaal genoten.

De route is al meteen mooi en we genieten van het weer en de vele bloemen en planten. Deze worden de hele dag gefotografeerd. Vooral de blauwe regen staat verschillende keren op de foto. Maar ook het natte pad van de vele regen van gisteren wordt vastgelegd.

Bij de eerste pauzeplek wordt een partijtje tafelvoetbal gespeeld door de grootste fanatiekelingen van dit spel. Het is een spannende strijd die gelijk eindigd.

Wat is het genieten vandaag, veel afwisselende paadjes en waterstroompjes en dan de zon erbij, geweldig! Het was al mooi om de camino te lopen maar vandaag genieten we nog meer.

In Vila Praia de Ancora aangekomen kopen we water, belegde broodjes en fruit en als we een terras zien gaan we weer van een kopje koffie / thee genieten. Elly zal deze plaats nooit vergeten. Ze heeft haar kopje thee in de hand wanneer er ineens iets in haar kopje en op haar hoofd beland. Het duurt heel even tot het tot haar doordringt dat het vogelpoep is. Even de haren uitspoelen bij het toilet en de serveerster komt nieuwe thee brengen, dat is heel aardig.

We vervolgen de route maar nemen wel het pad langs de kust. De golven zijn hoog vandaag, mooi om te zien.

We zien ook twee leuke beelden van steen

Wanneer we bij Moledo lopen en de pijlen volgen zie ik dat we langs een weg gaan lopen. De route langs de kust is mooier maar dan moeten we een stukje terug. Toch hebben we er dat voor over. Het blijkt een goede beslissing. We waren langs een man gelopen die ons er nu op wijst dat we langs de zee om gaan lopen. Met de kaart erbij wijst hij het ons aan maar wij lopen toch echt liever een mooie dat een kortere route. De man blijkt stempels voor in ons paspoort te hebben en omdat hij op de eerste verdieping zit krijgen we een stok om aan te wijzen welke je wil. Ook een armbandje krijgen we erbij.

We lopen daarna naar de zee en verder door het bos.

We komen bij Rio Minho / Rio Miño waar we even later plaatsnemen op een steen om even van de rivier te genieten. De taxiboot komt naar ons toe en biedt ons de oversteek naar Spanje aan. Wij gaan morgen pas naar Spanje en hij spreekt met ons af om ons om half 10 bij het hostel op te komen halen met zijn auto om ons daarna met zijn bootje naar Spanje te brengen voor een klein bedrag. De Ferry-boot is stuk, dat hadden we ook al van de man met de stempels gehoord,  dus fijn dat het zo kan.

Op naar het hostel waar we in de kamer met dit mooie plafond een nachtje zullen slapen. Er slaapt ook nog een jongeman die niet de camino loopt maar helaas wel snurkt

We gaan een etappedrankje doen nadat we voor morgen fruit ingeslagen hebben want dan is het zondag en zijn de winkels dicht. Heerlijk om weer buiten in de zon op een terras te kunnen zitten. ’s Avonds gaan we bij een Italiaans restaurant eten waar we heerlijk gegeten hebben en daarna moe maar voldaan gaan slapen.

 

4 reacties op “Mooi weer en prachtige route

  1. En dit moet ook gezegd worden. Rita wat n leuke verslagen iedere dag. Het is echt super om jullie op deze manier te kunnen volgen. Dank hiervoor.

  2. Na regen komt zonneschijn 🙂 leuke verslagen, zo kan ik er toch een beetje bij zijn.
    De eerste 100 km’s zitter er al bijna op!
    Fijne dag op weg naar Espanje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.