Dag 0: Via de la Plata

“And in the end, it’s not the years in your life that count, it is the life in your years” (Abraham Lincoln)

Vanaf maandag start een nieuwe Camino; de Via de la Plata.

De 1000 km lange Via de la Plata die vanuit Sevilla (in het zuiden van Spanje) naar Santiago de Compostella loopt is veruit de langste route van de St Jacobsroutes in Spanje. De Via de la Plata vormde in de middeleeuwen de belangrijkste weg naar Santiago voor christenen afkomstig uit het door moslims overheerste Zuid-Spanje en Noord-Afrika. Zeker in deze periode van het jaar is het er niet zo druk.

Helaas zal Mieke deze Camino nog niet gidsen; door een valpartij is ze nog onvoldoende hersteld. Ik zal ongeveer de helft van de afstand gidsen (wellicht tot Granja de Moreruela) en daarna neemt Irene over.

Mij voorstellen hoeft wellicht niet; je vindt me terug in de reisverslagen op deze website, vooral in 2015 en enkele in 2016.

Voor mij is het grootste deel van deze Camino nog nieuw; ik liep de Camino Mozarabe van Malaga naar Cordoba en de Camino Sanabrés (een deel van de Via de la Plata van Granja de Moreruela over Ourense naar Santiago de Compostela).

Ik vlieg zondag al naar Sevilla zodat ik maandag op tijd de groep kan opwachten op de luchthaven en dan rijden we samen per taxi door naar Mérida, onze officiële vertrekplaats. Sommigen van de medepelgrims stapten reeds de voorgaande etappes van Malaga naar Cordoba en van Cordoba naar Mérida.

12 reacties op “Dag 0: Via de la Plata

 1. Wat super Jan om Mieke bij te staan helemaal top.Het gaat vast een mooie route worden ik ga je volgen!!een bezondere Camino samen met de groep.

 2. Buen Camino,
  Jan, ook namens Wim van Gils, die nog vaak aan de Camino Primitivo en Portuges denkt. Die hij onder jouw leiding heeft gelopen.
  We gaan jullie volgen.👞👞

  1. Dag Wim,
   Ook ik denk nog vaak met grote dankbaarheid terug aan onze memorabele ervaringen op de Camino Primitivo en de Camino Portugues; ik wens jou het allerbeste toe!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.