Dag 9: A Fonsagrada – Cadavo Baleira

 

Early morning

Het is nog donker als we de herberg verlaten, maar na de koffie is het licht. We beginnen wat vroeger, omdat de ochtendkilometers zo veel makkelijker gaan dan die aan het eind van de dag.

We zijn met z’n 3-en vandaag, want Lisette loopt ook vandaag met Brenda. De Camino Primitivo is een fysiek zware camino, en halve etappes zijn voor Lisette en Brenda ruim voldoende.

We stoppen bij Montoutou, de oude pelgrimsherbergruïne, die nog tot begin vorige eeuw in gebruik was
… en daarna nog eens in de paradijselijk gelegen bar bij Paradavella, waar je alle pelgrims die onderweg zijn voorbij ziet komen. Gelukkig houdt Kristel goed bij wie we al ‘kennen’ en wie nog niet
Deze hond loopt een paar kilometer voor ons op de camino. Af en toe kijkt hij om of we nog wel volgen. Daarna loopt ie nog een stuk achter ons. Vreemd, zo’n viervoetige gids die precies de caminopaaltjes volgt

We krijgen het zwaar, tijdens de behoorlijke klimmetjes, maar vooral aan het eind van de dag tijdens de laatste kilometers naar Cadavo over een lange stijgende en dalende weg in de volle zon.

In Cadavo ploffen we in de 1e bar neer om uit te blazen en te verkoelen. Daarna nog een klein stukje naar een nieuwe priveherberg…

13.00 uur!

We vragen de Poolse priester een foto van ons te maken om 13.00 uur
…en dus was hij ons uitzicht ☺

4 reacties op “Dag 9: A Fonsagrada – Cadavo Baleira

  1. Ja dat is een zware tocht. Doen jullie goed om zo vroeg te vertrekken dan ben je tenminste al vroeg op de dag binnen op jullie volgende adres. en dan een lekker koud drankje dat gaat er altijd in . En dan nog van die mooie plaatjes te schieten.

  2. Leuk om jullie te kunnen volgen. Ziet er allemaal leuk uit, maar ik geloof graag het het een zware tocht is. Goede moed dames voor de verderzetting naar Compostella.
    Kristel, ik kijk al uit naar jouw verhalen als je trug in Belgie bent. Geniet er nog van!

  3. mooie en WARME dagen voor jullie –jullie zijn al over de helft ( joepi )
    doe zo verder dames alvast ne dikke proficiat voor jullie allemaal

    rita b

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.