Dag 5: Tineo – Campiello

Een korte dag omdat we morgen de ruta Hospitales willen lopen: over de berg. Campiello is dan een logische stop.

Adrian, 13 jaar

Het is weer mistig en vandaag lukt het de zon niet echt daar doorheen te komen. Morgen gaat het misschien zelfs regenen en dan zou de berg gevaarlijk kunnen zijn…

Maar vandaag lopen we relaxed en breiden de route uit met een extra ommetje naar de kloosterruine Obonos. Daarna weer trek in koffie en daarom lopen we van het klooster naar een nabijgelegen dorp. Een echte bar lijkt er niet te zijn, maar Loli – de eigenaresse van een buurtwinkel – maakt voor ons een tafel in de winkel en serveert koffie in grote koppen. Wij vermaken ons uitstekend met het bestuderen van de bezoekers en de inhoud van de winkel.

Loli schenkt koffie

Daarna weer terug naar de route voor het laatste stuk naar Campiello, een gehucht waar twee megaherbergen vechten om de gunst van de passerende pelgim. Wij kiezen casa Ricardo: twee prachtige kamers in een waar pelgrimsparadijsje!

13.00 uur:

Us &

 

9 reacties op “Dag 5: Tineo – Campiello

  1. Een leuk idee de een uur foto. Wat een avontuur en mooie foto’s en voor morgen een mooie bergtocht zonder regen.

  2. Hoi Kristel, een fijne pelgrimtocht toegewenst! Ook aan de rest ?. Toch iets anders dan onze eifelsteig denk. Hoeveel dagen wandelen is het? Zijn het lange tochten? In ieder geval GENIET ervan! Grts Anne en fam.

  3. Mooie verslagen, Ria!! Wat mooi dat jullie ook de omweggetjes nemen. Dat klooster vond ik zo mooi! Staat al 200 jaar leeg…. onvoorstelbaar gewoon he?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.