dag 9; 10 oktober; Salceda – O Pedrouzo

8 km
Nog steeds heel lekker weer 25 graden.

Het eerste wat we tegen komen is de tekst “GO BEAUTIFUL GIRLS”. Dat is een mooi begin van de dag.

image

Hier is Marijke op pad.

image

Betrokken, een stille doorzetter, als eerste boven bij een heuvel, keurig kleine rugzak, goed voorbereid, houdt van rust en ruimte en is zeer dankbaar ontroerd voor zomaar iets wat je krijgt van mede pelgrims of anderen die je ontmoet. De drukte van de camino is veel groter dan verwacht. Toch heeft Marijke besloten de camino af te maken. En… met het vliegtuig naar huis ipv de bus. Maar toch een echte doorzetter.

En dit is Maria

image

Dat laat nog eens doorzettingsvermogen zien. Longemfyseem, weinig long inhoud en toch op camino gaan. Positief gaat ze op pad. Alleen de eerste dag was met rugzak echt te zwaar. Daarom besluit Maria haar rugzak achter te laten en met de taxi te sturen. Conditie wordt snel hoger en Maria komt even snel op een heuvel als wij. We staan ervan te kijken. Zeer trots dat het allemaal lukt.

De laatste etappes naar Santiago zijn heel erg druk. Het voelt als file lopen. Per dag zie je zeker 200 mensen, hoeveel zijn er dan nog onderweg?

image

De etappe is vrij vlak, zonder grote moeilijkheden. Wel zien we de eerste herfst kleuren.

image

We logeren in een gloednieuwe herberg, Albergue Cruceiro de Pedrouzo, aan het eind van het dorp. Na aankomst is het douchen, kleren wassen en zoals de laatste week met mooi weer. buiten hangen.

image

In de avond gaan we naar de pelgrims mis van Arca, erg dicht bij de herberg. Vele nationaliteiten samen. Een fijn gevoel, ook als het camino lied wordt gezongen.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.