Wandelreizen naar Santiago 2016

Onder het motto “Wij lopen, ik regel” bied ik de volgende wandelreizen in 2016.
Heb je zin om mee te lopen? Maak jouw keuze kenbaar en stuur mij een mailtje met een optie voor een datum. Heb je andere wensen (route.. en/of datum) laat het gerust even weten.
*) De genoemde prijzen zijn excl. de reis- en verblijfskosten. Zie verder op deze pagina.

Datum Wandeling 20 – 25 km / dag
Dagen Afstand Prijs *)
21 sept- 6 okt (vol) Porto – Santiago
Camino Portugues 
13 dgn 235 km € 450
20 augustus – 3 september Camino Ingles en Finistere (nog 2 pl vrij)
Ferrol – Santiago – Finistere
13 dgn 210 km €450
18 september – 30 oktober Camino Francais  (VOL)
St. Jean Pied de Port – Santiago
39 dgn 786 km € 900
Camino Invierno (geannuleerd)
Ponferada – Santiago
13 dgn 267 km € 450

De genoemde data zijn de aankomst en vertrekdagen.

Bij elke wandeling naar Santiago is er de mogelijkheid om 4 dagen in te stappen. De prijs hiervoor is € 140 exclusief reis-en verblijfskosten. Je loopt de eerste dagen met ons mee en vervolgt dan je eigen weg. (max. 3 personen extra)

 

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van het aantal reisdagen en zijn excl. reis- en verblijfkosten. Altijd inbegrepen:

 • Spaanssprekende Nederlandse reisleiding
 • Informatie; zie verder

Bijkomende kosten:

 • Vliegticket en vervoer per bus
 • Kosten voor overnachtingen, maaltijden en diversen; ongeveer € 40 per persoon/dag.
 • Reis- en annuleringsverzekering

Tot 3 maanden voor vertrek kun je gratis annuleren. Je ontvangt dan je inschrijfgeld retour. Sluit een reis- en annuleringsverzekering af. Bij annulering binnen 3 maanden voor vertrek, kan de wandeling ook worden geannuleerd. Dan is de volledige reissom verschuldigd en kun je je eigen annuleringsverzekering inschakelen. De wandelingen gaan door bij een minimum aantal van 3 deelnemers. Je ontvangt zo spoedig mogelijk bericht. Daarna is er nog tijd om het vliegticket te regelen. Bij onvoldoende deelnemers krijg je vanzelfsprekend je inschrijfgeld retour.

Pelgrimspaspoort

Bij boeking ontvang je een pelgrimspaspoort van mij. Het pelgrimspaspoort heb je nodig om in de herbergen (refugio’s) te kunnen slapen. Dit pelgrimspaspoort kun je ook aanvragen bij het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, zie hiervoor de internetsite: www.santiago.nl. Het pelgrimspaspoort kan ook in diverse startplaatsen worden gekocht, o.a. in Porto, Oviedo en op diverse plaatsen op de camino Francais. Ook bij de boekwinkel Pied a Terre is deze te koop.

Overnachtingen

We overnachten in de herbergen die speciaal voor de pelgrims beschikbaar zijn. Je kunt in deze herbergen slapen als je een pelgrimspaspoort hebt. In sommige plaatsen is geen herberg. We slapen dan in kleine pensionnetjes. Je slaapt in slaapzalen met stapelbedden.

Bagage

Alle bagage draag je zelf in een rugzak. Let hierbij goed op het gewicht. Streef naar 1/10 deel van je lichaamsgewicht (max 8kg). Ook is het altijd mogelijk rugzakvervoer te regelen. Verdere informatie volgt bij inschrijving.

Aanmelden

Heb je interesse? Meld je aan via het contactformulier   of telefonisch 06-19010608. Vermeld hierbij de gekozen wandeling en de datum. Na aanmelding ontvang je een factuur. Je inschrijving is definitief na betaling van de 1e termijn van 50%. Bij onvoldoende deelnemers krijg je vanzelfsprekend je inschrijfgeld retour.

Informatie

Na inschrijving en betaling krijg je de volgende informatie:

 • routes
 • afstanden
 • overnachtingsplaatsen
 • rugzak en bagage; wat neem je mee?
 • voorbereiding
 • vliegtickets
 • busvervoer
 • pelgrimspaspoort
 • boekje Camino Lingo

Vervoer

We starten in de genoemde plaatsen. Als je je aanmeldt krijg je meer informatie over de vliegmogelijkheden en de mogelijkheden van vervoer naar de startplaats. Je regelt je eigen vliegticket en busvervoer. Hiervoor kan ik je, indien gewenst advies geven.

2017

Ook voor 2017 worden wandelingen gepland. Heb je plannen om naar Santiago te lopen en je wilt niet alleen, neem dan gerust contact met me op om je voorkeur door te geven. Denk hierbij aan de periode en/of route. In 2017 zal de route door Frankrijk worden afgerond van Perigieux naar St. Jean Pied de Port.

Nieuwsbrief / informatie

3x per jaar verstuur ik een nieuwsbrief. Zo word je geïnformeerd over de nieuwe planning. Of kijk op de Facebookpagina van In Balans Op Weg wandelingen naar Santiago.