Archieven

Pelgrimspad van Vessem naar Maastricht

Pelgrimspad van Vessem naar Maastricht

25 juli 2016 – 5 augustus 2016

11 wandeldagen            200 km              € 250 (excl. reis en verblijfskosten)

Max. 5 deelnemers

Het totale pelgrimspad van Nederland begint in Amsterdam en loopt naar Vise. Voor vele pelgrims de eerste stappen richting Santiago. De wandeling van Vessem naar Maastricht is een deel van dit pelgrimspad. Afwisselende, aantrekkelijke landschappen, verkeersluw en veel onverharde paden. Je komt op de mooiste plekjes van Brabant en Limburg. Het Pelgrimspad voert langs honderden heilige plaatsen met talloze veldkruizen en kapelletjes. Om even in stilte bij stil te staan, zoals vele pelgrims voor jou hebben gedaan.

We wandelen 9 dagen 15-20 km, en 3 dagen van 20, 21 en 24 km. We overnachten in de pelgrimsherberg van Vessem en in de jeugdherberg van Valkenswaard. Daarna bij adressen van “Vrienden op de fiets”. Je draagt hierbij je eigen rugzak, waarbij een slaapzak niet nodig is. We komen verder langs Heeze, Someren, Weert, Swartbroek, Ophoven, Born, Puth, Ubachsberg, Schin op Geul, Margraten, Maastricht.

Voor wie graag in gezelschap op pad gaat, richting Santiago en die in Nederland wilt beginnen. Natuurlijk ook voor andere lange afstandswandelaars, die niet alleen willen gaan.

 

law007-2_webmini2008_up05

Via Monastica

Wandelen over de Via Monastica naar Rocroi en naar Reims over de Via Campaniensis

Scherpenheuvel – Reims 278 km 12 wandeldagen € 500

3 – 17 februari 2020;  (4 inschrijvingen)

Bovengenoemde prijs is excl. reis-en verblijfskosten. Inbegrepen is mijn persoonlijke begeleiding en organisatie.

Maximum aantal deelnemers 4

We vervolgen onze Via Monastica vanaf Scherpenheuvel, een Maria bedevaartsplaats. Een plaats, op de overzichtskaart ten zuiden van Tongerlo. Van Scherpenheuvel gaan we naar Tienen, Namen, Dinant en in het zuiden van België naar Rocroi. Daarna gaan we verder op de Via Campaniensis. Die loopt een belangrijk deel samen met de GR654 en is bewegwijzerd met de bekende pijlen en stickers. In DInant zullen we bij de abdij van Leffe logeren. De eindbestemming is Reims. Een prachtige stad met een kathedraal van de 13e eeuw.

De totale route van Scherpenheuvel naar Reims is 276 km. De meeste dagetappes zijn rond de 25 km. Zorg dat je voldoende getraind hebt.

In 2018 zijn we gestart in Den Bosch en zijn tot Scherpenheuvel gekomen. Op dit moment is dit deel nog niet gepland. Zie voor het verslag https://reizen.inbalansopweg.nl/tag/via-monastica-2019/

We volgen het pelgrimspad tot en met Vessem. Daar slapen we in de pelgrimsherberg Kafarnaun. Een mooie belevenis.  In Belgie, vanaf Vessem kiezen we voor de Via Monastica.

Voor wie kennis wil maken met een camino, rugzaktraining, dichtbij starten. Maar ook als start voor het trainingsseizoen van de 4-daagse.

Klik hier voor een kaart van de route

Het is een pelgrimsroute die langs enkele abdijen voert (Postel, Tongerlo, Averbode) die al in de middeleeuwen gastvrijheid boden aan de pelgrims. De route voert langs goed begaanbare wegen en paden langs Vessem, Postel Tongerlo, Averbode  en eindigt in de toeristische plaats Scherpenheuvel. Scherpenheuvel is van oudsher een Maria bedevaartsplaats.

De totale route is 132 km.  De meeste dagelijkse etappes zijn tussen de 15 en 25 km. We slapen o.a. in de pelgrimsherberg in Vessem en in de abdij van Postel en Tongerlo. Een bijzondere ervaring!

Voor een reisbeschrijving met foto’s van 2014 kun je dit reisverslag lezen..