Archieven

Pelgrimspad van Vessem naar Maastricht

Pelgrimspad van Vessem naar Maastricht

25 juli 2016 – 5 augustus 2016

11 wandeldagen            200 km              € 250 (excl. reis en verblijfskosten)

Max. 5 deelnemers

Het totale pelgrimspad van Nederland begint in Amsterdam en loopt naar Vise. Voor vele pelgrims de eerste stappen richting Santiago. De wandeling van Vessem naar Maastricht is een deel van dit pelgrimspad. Afwisselende, aantrekkelijke landschappen, verkeersluw en veel onverharde paden. Je komt op de mooiste plekjes van Brabant en Limburg. Het Pelgrimspad voert langs honderden heilige plaatsen met talloze veldkruizen en kapelletjes. Om even in stilte bij stil te staan, zoals vele pelgrims voor jou hebben gedaan.

We wandelen 9 dagen 15-20 km, en 3 dagen van 20, 21 en 24 km. We overnachten in de pelgrimsherberg van Vessem en in de jeugdherberg van Valkenswaard. Daarna bij adressen van “Vrienden op de fiets”. Je draagt hierbij je eigen rugzak, waarbij een slaapzak niet nodig is. We komen verder langs Heeze, Someren, Weert, Swartbroek, Ophoven, Born, Puth, Ubachsberg, Schin op Geul, Margraten, Maastricht.

Voor wie graag in gezelschap op pad gaat, richting Santiago en die in Nederland wilt beginnen. Natuurlijk ook voor andere lange afstandswandelaars, die niet alleen willen gaan.

 

law007-2_webmini2008_up05