Archieven

Camino Primitivo

Wandelreis van Oviedo naar Santiago de Compostela

318 km 16 wandeldagen € 700

22 augustus – 9 september 2024 (7 aanmeldingen; VOL)

22 augustus – 9 september 2025 ( 5 aanmeldingen; 1 optie, 1 plaats vrij)

Voor de camino in 2024  kun je je aanmelden voor de reservelijst. Als er een plekje vrij komt, krijg je de gelegenheid om mee te gaan.

Minimum aantal deelnemers 5, maximum 7

De genoemde data zijn de reisdagen van aankomst en vertrek.

Inschrijven kan telefonisch 06-19010608, via de mail info@inbalansopweg.nl of via het contactformulier.

De Camino Primitivo is onwaarschijnlijk mooi, start in Asturias en voert dwars door het onontgonnen Galicie. Hier en daar een dorpje, waar de tijd nog geen vat op gekregen heeft met kleine akkertjes met groente voor eigen gebruik. Vooral de Hospitales variant die bovenlangs Pola de Allande gaat is van een ongekende schoonheid, ruim 24 kilometer alleen maar woeste graslanden, bergketens en een eindeloze horizon, met onderweg de restanten van het oude pelgrimshospitaal. Maar het is een extra pittige tocht door het behoorlijke stijgingspercentage op de smalle, rotsachtige paadjes. Maar wat je stijgt, moet je ook weer dalen….de dag erop volgt de almaar voortdurende steile daling naar het stuwmeer van Grandas de Salime, eerst door dennenbossen, later door het donkere beukenwoud. Het vroegere Salime ligt onder de waterspiegel, het enige wat je ziet zijn de gebouwen van een elektriciteitscentrale.

Een grote uitdaging; een zware route, maar de moeite wordt dubbel en dwars beloond! De mooiste camino, zoals velen zeggen. Heel belangrijk is een gedegen voorbereiding. Dit betekent dat je gewend bent om een aantal dagen achtereen 25 km te lopen. Niet geschikt voor degenen die starten met lange afstands wandelingen.

Klik hier voor een kaart van de route

Deze prachtige route begint in Oviedo. Oviedo heeft een laatgotische kathedraal, genaamd San Salvador. In de cathedraal bevindt zich o.a. Camera Santa, de heilige schatkamer, een uit de 11e eeuw stammend beeld van haar patroonheilige, Christus als de Redder, El Salvador.

De totale route is 318 km en duurt 16 dagen. Van Oviedo tot Lugo is rekening gehouden met de grote hoogteverschillen en zijn de dagetappes aangepast. 3 dagen zijn de dagetappes rond de 25 km, de andere dagen zijn gemiddeld 20 km. (tussen 14 en 23 km per dag) We starten rustig aan met 12, zodat we ook tijd hebben om in Oviedo bij de kathedraal te gaan kijken.

Route:

Camino-primitivo-route

Voor een reisbeschrijving met foto’s van 2019 bekijk je dit reisverslag