Archieven

Camino Portugues vanaf Valenca/Tui

Wandelen van Valenca in Portugal naar Santiago de Compostela

1-13 september 2021 10-16 km per dag 

10 wandeldagen 118 km € 450 (6 aanmeldingen)

Minimum aantal deelnemers 4, maximum 6

Camino Portugues vanaf Valenca/Tui met 10-16 km per dag. Om je droom een camino te wandelen, te realiseren, kun je ook kiezen voor deze afstanden. We nemen er de hele dag de tijd voor en zullen ieder uur even rusten. Als je gewend bent een paar dagen achtereen 10/15 km te lopen kun je mee. Met behulp van een trainingsschema, kun je de afstanden in enkele maanden opbouwen van 5 naar 10/15 km per dag.

€ 450 excl. reis- en verblijfskosten; inbegrepen mijn persoonlijke begeleiding, organisatie reisverslag en USB sticks met de foto’s.

De genoemde data zijn de reisdagen.

Deze prachtige route begint in Valenca in Portugal en steken de grensrivier over, dit is de rivier Minho. Hierna zijn we in Spanje en komen in Galicie aan. In het groene Galicie lopen we in het westen door de heuvels. De hoogte verschillen zijn niet groot, daardoor is de camino Portugues geen zware camino. Door de heuvels kun je genieten van mooie vergezichten met glooiende hellingen.

Klik hier voor een kaart van de route

De totale route is 117 km en 9 dagen. De etappes zijn tussen de 10 en 16 km. Een dag is kortere wandeling, die tegelijk als rustdag geldt in de mooie badplaats Arcade.

Het betreft het laatste stuk van de camino Portugues.

Camino-portugues-route

Voor een reisbeschrijving met foto’s van 2019,  zie dit reisverslag. Hier gaan we de grens over van Portugal naar Spanje.

Camino Portugues vanaf A Guarda

Geannuleerd!

18 tm 30 juli 2015; ivm annulering Bed & Breakfast is deze wandeling vervallen.

8 wandeldagen naar Santiago, 162 km, 12 overnachtingen, € 875 inclusief volpension. Inbegrepen: vervoer van het vliegveld naar A Guarda, dagelijks vervoer van en- en naar de startplek van de wandeling, ontbijt, lunchpakketje en diner. (excl. vliegreis) Wandelen met uitsluitend dagrugzakje.

Bijkomende kosten betreffen vliegreis naar Porto en de kosten consumpties in een bar/restaurant tijdens de wandeling en kosten voor deelname aan een excursie.

We wandelen van A Guarda over de camino Portugues langs de kust naar Vigo. Vanaf Redondela sluit de camino aan op de traditionele camino Portugues. Na elke 2 dagen is er een rustdag. We verblijven in het bed en breakfast adres Cortijo La Rosa in A Guarda. A Guarda is een plaats aan de Atlantische kust in Spanje net ten noorden van Portugal. Op de rustdag heb je de gelegenheid deel te nemen aan een excursie, b.v. bezoek aan Monte Tegra of de 3 eilanden voor de kust van Vigo.

Het minimum aantal deelnemers is 4, maximum is 8 deelnemers. Het aantal km per dag varieert tussen de 18 en 24 km. De bagage blijft in A Guarda, dus je hebt alleen een dagrugzakje te dragen.

Het is een prachtige route langs de kust en/of door het binnenland met uitzichten op zee of de zee arm bij Vigo. Vanaf Redondela kun je genieten van het Galicische heuvelland.

IMG_20140909213542_339-1

 

 

 

 

Camino Portugues por la Costa/Espiritual

Wandelen van Porto naar Santiago de Compostela langs de kust en met de “spirituele variant”

14 wandeldagen € 500 in 2020, € 550 in 2021 (exclusief reis- en verblijfskosten)

21 augustus – 6 september 2021; Begeleiding Irene Kapinga (vol)

14-30 september 2021; begeleiding Marieke ( vol)

19 september – 5 oktober 2021; Begeleiding Jaap (vol)

5-21 april 2022; Begeleiding Rita Kluitmans ( 1 plaats vrij)

 

Camino Portugues de la Costa en Variante Espiritual

De Portugese kustroute kent een ideaal startpunt. Porto is een schitterende levendige oude stad. We lopen vanuit het stadscentrum langs de Douro richting zee. Vaak lopen we met een lekker fris zeewindje met uitzicht op de altijd veranderlijke oceaan. Er zijn veel vlonders aangelegd in het prachtige duingebied, dat loopt heerlijk. Soms gaat de route iets door het binnenland. We komen door levendige kustplaatsen als Viana do Castelo, Caminha en Oia, met een prachtig oud klooster aan zee. We nemen een pont om de Portugees-Spaanse grens over te steken. De kustroute is rustiger dan de binnenlandroute en heeft voldoende plekken om te overnachten. Na Pontevedra volgt een bijzondere afslag van de Camino, de driedaagse Variante Espiritual. Een nog weinig belopen pad met onder andere prachtige oude watermolens. Onderdeel hiervan is een boottocht door een fraai rivierdal landinwaarts tot vlakbij Padron. Hier sluiten we weer aan op de oorspronkelijke Camino Portugues. Dan is het niet ver meer door de groene heuvels van Galicië naar Santiago, onze eindbestemming.

Klik hier voor een kaart van de route

De totale route is 250 km en duurt 13 dagen. De meeste dagelijkse etappes zijn tussen de 15 en 24 km.

Kijk voor een verslag van de route van 2019 https://reizen.inbalansopweg.nl/tag/camino-portugues-kustroute-mieke-2019/

camino_portugues_per_la_Costa