Archieven

Via de la Plata van Puebla de Sanabria naar Santiago

2 – 18 augustus 2018      15 dagen    250 km    € 500

3 opties, 2 plaatsen vrij

Bovengenoemde prijs is excl. reis-en verblijfskosten. Inbegrepen zijn mijn persoonlijke begeleiding en organisatie.

Om een indruk te krijgen van deze camino nodig ik je uit in het reisverslag van 2014 een kijkje te nemen. Een schitterende route door het groene Galicie. https://reizen.inbalansopweg.nl/category/via-de-la-plata/

Dit is de Via de la Plata. Deze route loopt net ten noorden van de noordgrens van Portugal. We vertrekken in Puebla de Sanabria. Via A Gudina gaan we naar het noord-westen over Ourense, Cea, Laxe naar Santiago. De totale lengte is ca 250 km. Er zijn 15 wandeldagen.

Klik hier voor een kaart van de route

De routes zijn tussen de 13 en 25 km per dag. We komen in Santiago de Compostela aan. De terugreis kun je één of twee dagen later planen.

via-de-la-plata-route

Via de la Plata

Wandelen vanaf Sevilla naar Santiago 

minimaal 3 deelnemers, maximaal 5 deelnemers

Deel 1: van Sevilla naar Merida 1 november – 12 november  (vol)

10 wandeldagen,  230 km,  € 450 (excl. reis- en verblijfskosten) Begeleiding Mieke

Deel 2: van Caceras naar Salamanca 12 november – 25 november (vol)

12 wandeldagen, aansluitend op de wandeling van Sevilla naar Merida van 1 tm 12 november

214 km € 500 (excl. reis en verblijfskosten) Begeleiding Mieke

Een combinatie van deel 1 en deel 2 is in totaal € 750 (exclusief reis en verblijfskosten)

Deel 2: van Merida naar Caceras  9 maart – 13 maart 2020. Helaas is deze camino door het Corona virus onderbroken. Kijk voor een indruk naar het reisverslag https://reizen.inbalansopweg.nl/tag/2020-jan/

 

Deel 3: Salamanca naar Santiago

24 wandeldagen, 475 km, € 800 (excl. reis- en verblijfskosten) Bij voldoende belangstelling zal deze wandeling in 2022 worden gepland.

De Via de la Plata wordt ook wel zilverroute genoemd. De hele route van Sevilla naar Santiago is meer dan 1000 km lang. In vroegere tijden werden over deze route metalen naar de belangrijke stad Sevilla gebracht. Door de hoogte verschillen en de afstanden per dag is het een zware route, waarbij het belangrijk is goed getraind te zijn voor 25 km per dag.

Deze prachtige route komt door de historische steden Merida en Salamanca. Daarna gaat de route over een hoogvlakte met uitzicht op de bergen. Vanaf Granja de Moreruela vervolgen we de route over Puebla de Sanabria en Ourense.  In het groene Galicie zijn vele begroeide bergtoppen te zien. De wandeling gaat over enkele toppen en langs bergketens.

Klik hier voor een kaart van de route 

via-de-la-plata-route

De Via de la Plata start in Sevilla, eveneens een historische stad, gelegen in Andalusie. Daarna passeren we de Extremadura

De route vanaf Salamanca loopt door 2 Spaanse regio’s Castilla en Leon en Galicie.

De wandeling vanaf Salamanca gaat door de Armuna. Dit is een droog gebied, met uitgestrekte graanvelden. Rechts van de route ligt het bergmassief van Pena de Francia, met een top van 1724 meter. Het gebied ten noorden van Salamanca ligt gemiddeld op 800 meter hoogte. Verder naar het noorden, vanaf de provincie van Zamora gaan we door het zuidelijke deel van Tierra del Vino, het wijnland. Daarna komen we door uitgestrekte graanvelden. Langs Zamora stroomt een grote rivier, de Duero.

Na Zamora komen we in Galicie. Een groen gebied met vele bergen, met hoogtes variërend van 1000 tot 2000 meter. De berghellingen zijn begroeid met eiken, taxus, beuken, hazelaars en geven samen met de bergen prachtige uitzichten. Door dit gebied zijn vele kleine akkers te zien met weitjes, graanveldjes.