Archieven

Via de la Plata van Puebla de Sanabria naar Santiago

2 – 18 augustus 2018      15 dagen    250 km    € 500

3 opties, 2 plaatsen vrij

Bovengenoemde prijs is excl. reis-en verblijfskosten. Inbegrepen zijn mijn persoonlijke begeleiding en organisatie.

Om een indruk te krijgen van deze camino nodig ik je uit in het reisverslag van 2014 een kijkje te nemen. Een schitterende route door het groene Galicie. https://reizen.inbalansopweg.nl/category/via-de-la-plata/

Dit is de Via de la Plata. Deze route loopt net ten noorden van de noordgrens van Portugal. We vertrekken in Puebla de Sanabria. Via A Gudina gaan we naar het noord-westen over Ourense, Cea, Laxe naar Santiago. De totale lengte is ca 250 km. Er zijn 15 wandeldagen.

Klik hier voor een kaart van de route

De routes zijn tussen de 13 en 25 km per dag. We komen in Santiago de Compostela aan. De terugreis kun je één of twee dagen later planen.

via-de-la-plata-route

Via de la Plata

Wandelen vanaf Salamanca naar Santiago 

12 april – 9 mei 2023, 26 wandeldagen, 461 km, € 900 (excl. reis- en verblijfskosten) 5 aanmeldingen (vol)

De Via de la Plata wordt ook wel zilverroute genoemd. De hele route van Sevilla naar Santiago is meer dan 1000 km lang. In vroegere tijden werden over deze route metalen naar de belangrijke stad Sevilla gebracht. Door de hoogte verschillen en de afstanden per dag is het een zware route, waarbij het belangrijk is goed getraind te zijn voor 25 km per dag. De planning zal zoveel mogelijk worden uitgewerkt naar afstanden van 20 km per dag. Hierbij streef ik naar 17-22 km per dag. Indien er geen overnachting mogelijk is op die afstand, nemen we een stukje de taxi. De volgende dag gaan we verder waar we gebleven zijn.

Deze prachtige route komt door de historische steden Merida en Salamanca. Daarna gaat de route over een hoogvlakte met uitzicht op de bergen. Vanaf Granja de Moreruela vervolgen we de route over Puebla de Sanabria en Ourense.  In het groene Galicie zijn vele begroeide bergtoppen te zien. De wandeling gaat over enkele toppen en langs bergketens.

Klik hier voor een kaart van de route 

via-de-la-plata-route

De Via de la Plata start in Sevilla, eveneens een historische stad, gelegen in Andalusie. Kijk voor een indruk van deze route bij het reisverslag https://reizen.inbalansopweg.nl/tag/via-de-la-plata-mieke-2021/

De route vanaf Salamanca loopt door 2 Spaanse regio’s Castilla en Leon en Galicie.

De wandeling vanaf Salamanca gaat door de Armuna. Dit is een droog gebied, met uitgestrekte graanvelden. Rechts van de route ligt het bergmassief van Pena de Francia, met een top van 1724 meter. Het gebied ten noorden van Salamanca ligt gemiddeld op 800 meter hoogte. Verder naar het noorden, vanaf de provincie van Zamora gaan we door het zuidelijke deel van Tierra del Vino, het wijnland. Daarna komen we door uitgestrekte graanvelden. Langs Zamora stroomt een grote rivier, de Duero.

Na Zamora komen we in Galicie. Een groen gebied met vele bergen, met hoogtes variërend van 1000 tot 2000 meter. De berghellingen zijn begroeid met eiken, taxus, beuken, hazelaars en geven samen met de bergen prachtige uitzichten. Door dit gebied zijn vele kleine akkers te zien met weitjes, graanveldjes.