Archieven

Camino Invierno

Wandeling van Ponferrada naar Santiago

12 – 27 november 2016 (geannuleerd)

13 wandeldagen           267 km       €450 (excl. reis- en verblijfskosten)

Inschrijven kan telefonisch 06-19010608, via de mail info@inbalansopweg.nl of via het contactformulier.

Deze wandeling van Ponferrada naar Santiago is een route speciaal voor de winter, om te voorkomen dat pelgrims over de besneeuwde toppen van O’Cebreiro moeten gaan. De route volgt de loop van de rivier de Sil over de lager gelegen gebieden. Het is een pittige wandeling, met flinke hoogteverschillen waarbij het belangrijk is om goed getraind te starten.  Een route die werd gevolgd door de verschillende volkeren in de geschiedenis, van de Romeinen tot de Franse troepen van Napoleon om in te vallen in Galicië.

De route is 267 km en loopt vanaf de regio Leon naar Galicië. De camino Invierno gaat vanaf Ponferrada naar Puente de Domingo Florez, A Rua, Quiroga, Monforte, Chantada, Rodeiro naar Lalin. Vanaf Lalin sluit de route aan op de camino Sanabres en gaat via Ponte Ulla en Outeiro naar Santiago.

De rivier Sil heeft prachtige ravijnen en hellingen. Daarnaast zijn er vele Romaanse kerken te zien. Een belangrijke bezienswaardigheid is het archeologische park van Las Médulas, dat is uitgeroepen tot een World Heritage.

In november is de gemiddelde temperatuur 15 graden. Een prima wandeltemperatuur!

De afstanden per dag zijn 15-26 km, met een gemiddelde van ongeveer 20 km per dag.

Route

camino_invierno