Archieven

Camino Francais vanaf Sarria naar Santiago en Finisterre

Wandelreis van Sarria naar Santiago de Compostela en naar Finisterre

14 dagen     200  km     € 550

21 augustus – 5 september 2021   (2 plaatsen vrij);   Begeleiding Simone

Bij bovenstaande wandeling wordt de camino in zijn geheel van Santiago naar Finistere gelopen. Eerst van Sarria naar Santiago, daarna van Santiago naar Finistere met afstanden van 10-15 km per dag, 2 dagen zijn 22 km per dag, zonodig kan een klein stukje met de bus worden afgelegd

Deze wandeling is opgedeeld in etappes van 10-15 km per dag. Het laatste stuk van de camino Francais met de prachtige heuvels van Galicie. In september is er nog een gezellige drukte op deze camino. Een prima gelegenheid om kennis te maken met mede pelgrims. In juli en september is een gemiddelde temperatuur van 23 graden te verwachten. Een prima wandeltemperatuur.

De totale route is 200 km en duurt 16 dagen. We beginnen op de camino francais (geel) in Sarria en gaan daarna van Santiago naar Finistere (ook Fisterra genoemd; zie blauwe lijn)

Wandelreis van Sarria naar Santiago de Compostela en van Cee naar  Finisterre

10 wandeldagen 129 km € 450 (2 plaatsen vrij)

10-22 juli 2021 Begeleiding Mieke

Voor wie kennis wil maken met de camino Francais en 10 -15 km per dag kan wandelen. We vertrekken in Sarria en wandelen de laatste 100 km naar Santiago. Na een dagje Santiago gaan we met de bus naar Cee en het laatste stukje naar Finistere wandelen. Een hele mooie belevenis om over het strand bij het einde van het land aan te komen en dan in Finistere de zon in de zee te zien zakken.

Genoemde data zijn reisdagen. Bovengenoemde prijs is excl. reis-en verblijfskosten. Inbegrepen is persoonlijke begeleiding en organisatie.

Inschrijven kan telefonisch 06-19010608, via de mail info@inbalansopweg.nl of via het contactformulier.

 

Finistera steekt als een landtong in de Atlantische oceaan. De zonsondergang in Finisterra meemaken is een belevenis op zich. De route loopt door de bergen en langs de grillige rotskusten van West – Galicie. Regelmatig heb je vanaf de toppen uitzicht op zee.

Zie voor een indruk van de wandeling, het reisverslag van 2018. https://reizen.inbalansopweg.nl/tag/2018-sarria-santiago-finistere/

 

 

Camino del Norte van Luarca naar Santiago

Wandelreis van Luarca naar Santiago

20 mei – 3 juni 2015      13 dagen       245 km       € 450 (VOL)

De genoemde data zijn reisdagen.

Bovengenoemde prijs is excl. reis-en verblijfskosten. Inbegrepen zijn mijn persoonlijke begeleiding en organisatie.

Dit stuk van de pelgrimsroute heet “Camino del Norte”. De route loopt langs de noordelijke kust en daarna via Ribadeo naar het zuid-westen.

We vertrekken in Luarca en lopen langs de kust naar Ribadeo. Na Ribadeo gaan we het binnenland in en passeren Vilalba, Baamonde, Arzua, Pedrouzo.

Er zijn 13 wandeldagen. De meeste dagen zijn de routes tussen 15-25 km, met 1 uitschieter naar 25,8 km. na 13 dagen komen we in Santiago de Compostela aan.

Routekaart
camino del norte