We zijn in Santiago!

Donderdag 26 September 2024, wolken, van Picaraña naar Santiago, wolken, zon en af en toe regen, 20 graden en 17 kilometer

Vanmorgen was het droog toen we bij het zaakje waar we gisteren gegeten hadden gingen ontbijten. En we vertrokken met droog weer voor de laatste kilometers. We proberen de afstand tussen elkaar in de gaten te houden zodat we uiteindelijk allemaal tegelijk het plein op kunnen lopen. Af en toe regent het maar dat is niets vergeleken bij gisteren. Bij een zaakje aan de rand van Santiago drinken we koffie en bij de Maria kerk een klein stukje verder worden onze laatste stempels gezet.

Deze plek trekt onze aandacht. Allerlei voorwerpen staan of liggen er net als knuffels. Ook Spaanse teksten die we niet zonder hulp kunnen vertalen staan er.

We kiezen de route Por Conxo wanneer we een keuzepunt krijgen, deze is 600 meter langer maar schijnt mooier te zijn. Daar kiezen we voor. Ineens gaat het flink regenen en we vinden een schuilplaats in een portiek en voor een parkeergarage waar we dan meteen ons brood opeten en water drinken.

 

We lopen het laatste deel en het blijft droog. En dan zijn we op het plein voor de Kathedraal. Iedereen neemt zijn momentje en er worden foto’s van en voor elkaar gemaakt. Ook laten we iemand een groepsfoto maken. We zijn blij dat we het gehaald hebben en vinden het jammer voor Foekje dat ze er niet bij kon zijn. Gefeliciteerd allemaal en wat hebben we veel meegemaakt en ervaren vanaf Porto in Portugal naar Santiago de Compostella in Spanje. Leuk dat we gevolgd zijn en reacties kregen van lezers.

15 reacties op “We zijn in Santiago!

  1. Super om de verhalen te lezen. Afgelopen april zelf vanaf Sarria naar Santiago gewandeld, wat een bijzondere belevenis! Ooit ga ik de tocht starten vanaf het begin.

  2. Supergoed gedaan allemaal! Bedankt voor het meelezen. Zo heb ik ‘m in gedachten ook een beetje meegelopen. Sterkte voor Foekje, hopelijk konnen thuis goed geholpen worden.
    Verder wel thuis allemaal en heerlijk nagenieten van jullie mooie Camino.

  3. Wat een stoere meiden zijn jullie! Met heel veel plezier iedere dag jullie belevenissen gelezen. Knap gedaan hoor! Geniet van een welverdiende tijd in Santiago! Groetjes van Dirk & Joke

  4. Wat een geweldige prestatie allemaal! Heel leuk om jullie ervaringen te lezen en zo vanuit Nederland een beetje mee te leven met dit mooie avontuur. Geniet van de rust (en tot snel lieve mams!). Groetjes, Marleen (en hele trotse dochter!!)

  5. Mooi prestatie meiden, jammer dat ik er niet bij kon zijn, nog maar een keer die laatste week overdoen!
    Nogmaals dank voor alle hulp, ik heb wel een hele leuke 1e week gehad , om nooit te vergeten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.