Vandaag loopt het anders

Dinsdag 24 september 2024, van Armenteira naar Vilanova de Arousa, regen en na 2 uur droog, 6 kilometer en 19 graden

Om 5 uur word ik wakker en hoor ik het heel hard regenen. Klinkt zo raar na al die mooie droge dagen. Het regent nog steeds als we opstaan en niet zo’n klein beetje. Er gaan verhalen via andere pelgrims dat er een weeralarm zou zijn. Dat kan ik niet achterhalen, wel dat weeronline veel regen aangeeft. We hebben vandaag een mooi stuk te dalen en het zou jammer zijn wanneer we dat niet kunnen lopen. Maar eerst ontbijten we bij het hostel en we gaan om 10 voor half 9 met 2 taxi’s naar Armenteira. Daar aangekomen is alles dicht behalve de kerk.

We lopen wat door de gangen van de binnentuin en het is niet erg warm.  We besluiten om in de kerk te gaan zitten voor een moment van rust. In de kerk horen we het vooral regenen, we hadden liever mooi gezang gehoord.

Bij de ingang van de kerk staan we te kijken of het droger zal worden maar we hebben er een hard hoofd in. Er loopt iemand naar de bar om te kijken of die open is, maar helaas. Een kwartier later is de bar open en gaan we er naar binnen om op te drogen en wat te drinken. En een taxi te laten bellen. Door de vele regen die al gevallen is en een stukje dalen is het niet verstandig om op een paar dagen afstand van Santiago het risico te nemen dat je uitglijdt en een blessure oploopt.

Met taxi’s gaan we naar Vilanova de Arousa en worden bij een bar afgezet. We mogen daar ons brood opeten als we maar een drankje bestellen. Dat doen we graag en iets na 2 uur wordt het droog en gaan we kijken of we de rugzak in het hostel kwijt kunnen. Dat mag en er blijft ook iemand die zich na de autoroute niet lekker voelt, bij het hostel. De anderen gaan wandelen, een stukje langs het strand, tegen de pelgrimsroute in en maken een rondje om terug te komen bij de brug.

Hopelijk kunnen we morgen weer op pad, in ieder geval nemen we ’s morgens de boot naar Pontesesures en daarna lopen we een stuk naar Picaraña.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.