Naar Aguçadoura met prachtig weer

Zaterdag 14 september 2024, zon, 25 graden en 22km

Na een goede nachtrust, ontbijt, schulden aan elkaar afbetalen en met een spreuk en woord gaan we op pad, nu voor een hele dag camino lopen. We lopen op wandelschoenen maar hele slippers zijn toch gemakkelijk tijdens camino. Zowat om de hoek zit een klein winkeltje waar fruit en ook slippers gekocht worden. En al snel lopen we weer op vlonders langs de zee.

Er komt ook een stukje door Vila de Condo waar we een berichtje krijgen van ons overnachtingsadres bij Sandra met een foto en de vraag of iemand twee dingen heeft laten liggen. Ja, iemand van ons had niet alles meegenomen en Sandra zal ervoor zorgen dat het verstuurd gaat worden. Zo lief van haar.

In Vila do Condo willen we koffie/thee drinken en gelijk lunchen, deze heerlijke salade en soep voor andere liefhebbers smaken heerlijk. Wanneer we weer op pad gaan geef ik aan dat we toch iets meer moeten doorlopen omdat we anders wel heel laat in Aguçadoura zullen zijn. Ik schat nu in dat het zeker vijf uur zal gaan worden als we niet te vaak stilstaan.

Meestal zijn kerkjes dicht maar vandaag zijn er twee open. Bij een ervan kunnen we een stempel halen.

We praten veel met elkaar onderweg en leren iedereen steeds beter kennen. Er worden ook grapjes gemaakt zo nu en dan wat goed is voor de lachspieren. De andere spieren die volop gebruikt worden doen het nog goed bij iedereen. We lopen aardig door maar gunnen onszelf ook een ijsje. Het lijkt wel of je vier bolletjes krijgt als je er twee besteld en het is heerlijk.

Langs de zee liggen balen van een soort zeewier en liggen er hele stukken strand vol met wier wat waarschijnlijk ligt te drogen.

Portugees is echt een andere taal als Spaans maar we redden ons overal, wat meehelpt is dat er soms ook Engels gesproken wordt in Portugal. We kunnen Amsterdam in het Portugees lezen: Amesterdao. We zien hier dat de afstand naar Santiago nog maar 187 km is. Volgens mijn berekening is de totale afstand 284 km. Dat zou betekenen dat we er al bijna 100 gelopen hebben, nou… wij weten wel beter, of ik heb mij vergist maar daar komen we in Santiago dan wel achter.

We komen net voor 5 uur bij ons overnachtinsadres wat inhoud dat we goed doorgelopen hebben. Het hostel is een goede plek voor ons, we slapen wel veelal boven en zijn over drie kamers verdeeld. Na ons opgefrist te hebben en de was gedaan is gaan we een etappedrankje doen.  Ook vanavond weer een mooie zonsondergang waar degene die hier voorbij vliegt misschien ook van geniet. Het avondeten wordt in twee groepjes gegeten omdat het erg vol is en ze niet twee tafels aan elkaar kunnen zetten. Bijzonder is dat er aan iedere tafel hetzelfde besteld wordt, bij de ene is vis het hoofdgerecht en bij de ander gingen ze voor vegetarisch. Iedereen heeft heerlijk gegeten en we gaan morgen direct lopen om bij een barretje te ontbijten. Schijnbaar gaat het nog warmer worden dan vandaag. Wordt goed smeren met zonnebrandcrème morgen en proberen op tijd op pad te gaan.

1 reactie op “Naar Aguçadoura met prachtig weer

  1. Leuk Rita, ik geniet weer van je leuke dagverslagen en daarbij mijn eigen fijne herinneringen. Bon Camino voor de hele groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.