Dag 4 Weer volop zon en eventjes naar zee

Dag 4, zondag 15 September, 25 graden en 25 km

We waren over drie kamers verdeeld en de ervaring met slapen was anders. Op twee plaatsen werd flink gesnurk en op de derde was het binnen rustig maar het lawaai van buiten was er des te meer.

Ook al had niet iedereen voldoende geslapen, we stonden allemaal zoals afgesproken om 8 uur buiten en gingen eerst naar de supermarkt om water en wat extra’s in te slaan. Een stuk verderop konden we ontbijten, een stukje stokbrood met kaas en koffie of thee.

Heel veel over vlonders gelopen en we gaan de goede kant op volgens de pijl.

Een hoopje stenen waarvan er sommigen met tekst en als je goed kijkt zie je een vis erbij

Baukje zet zich in als stempelzetster en dat kan ze goed. Ze vindt het leuk en zou het als baantje wel willen doen, veel mensen ontmoeten en hun verhalen horen. Schelpen met een spreuk of een naam hangen aan een boom.

Bij een kraampje staan jongeren cake en taart te verkopen voor hun school, hun leerlingenactiviteiten. Nou, daar lusten we zeker een stuk van onder het mom van we steunen het goede doel. We  vinden maar geen pauzeplek of koffiebar en de eerste die we zien wordt afgekeurd. De volgende zou 500 meter verder zijn, even gevraagd aan een Portugeese die gelijk met ons meeloopt.  Enkelen willen naar het water omdat daar het barretje zou zijn en de vrouw loopt mee. Het terras is er maar het is gereserveerd en we kunnen er geen koffie drinken. We pauzeren op een picknick plaats en een bank. Eten in de buitenlucht is altijd lekker, behalve een uitgedroogde mandarijn dan.

Bij Esposende worden we verwezen naar vlonders, zeker mooier dan de gewone route. Over vlonders over het water lopen bevalt beter dan over het hout van een brug waar werkzaamheden plaatsvinden.

We vonden eindelijk een pauzeplek waar we de laatste  twee tafeltjes uit de zon hadden. Een deel van ons nam ijs, de anderen hielden het bij koffie of ander drinken. Kort daarna vonden we een strandje waar twee dames eindelijk konden zwemmen. Een was haar badpak vergeten maar in ondergoed kun je ook zwemmen. Anderen hielden het bij pootje baden of foto’s maken.

Hostel Salvagem bevalt ons goed en we zitten vlakbij de kerk waar de helft van de groep na opgefrist en de was gedaan te hebben naar toe gaat. Dat werd een lange zit, voor de echte dienst was er een soort van gebedsdienst. Wel bijzonder om mee te maken.

Daarna snel naar de pizzeria omdat het al na achten is en we om acht uur afgesproken hadden. Een persoon lag te slapen en wou liever niet mee. De tafel stond al klaar en met een goed gevulde maag en genoten te hebben van de mooie wandeling gingen we slapen.

 

4 reacties op “Dag 4 Weer volop zon en eventjes naar zee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.