Boottocht en daarna héél veel regen

Woensdag 24 September 2024, van Vilanova de Arousa naar Picaraña, veel regen en wind, 20 graden.

We zijn mooi op tijd bij de boot die ons naar Pontesesures gaat brengen. Tenminste dat is wat ik nu nog dacht. Op de boot is het erg druk en vinden we niet allemaal een plek binnen onderin, enkelen zitten op het achterdek, op de trap. De boot heeft in het begin wat deining maar dat is al snel over. Alleen als er een klein snel bootje voorbijkomt voel je nog iets. Langs de rivier staan 12 kruizen die de apostelen vertegenwoordigen. Verder kunnen we weinig verstaan van wat er gezegd wordt. Opvallend is wel dat ze muziek draaien van Céline Dion, My heart will go on, uit de film Titanic. Gevolgd door I will survival

Gelukkig komen wij wel veilig aan. En net voordat we aanleggen gaat een vrouw hetzelfde lied van Céline Dion zingen, prachtig 😀

Aan boord bleek ook nog een verstekeling.

We lopen Padron in en gaan eerst koffie of thee drinken. Daarna lopen twee personen door en gaan de anderen naar de kerk Convento del Carmen voor een Pedronia. Deze is helaas dicht en daarna gaan we naar Iglesia de Santiago Apóstol de Padrón. Deze kerk was nooit open wanneer ik er was maar nu wel en we krijgen er een stempel. De Pedronia kunnen we schijnbaar bij het toeristenbureau krijgen. Daar gaan we naar toe en even later zijn vier mensen blij met dit certificaat.

Onderweg wordt een foto gemaakt van de kilometers die we nog moeten lopen. Over ruim 27 kilometer zijn we in Santiago. Dat wordt niet meer vandaag maar morgen.  We hebben allemaal onze regenkleding aan en dat is maar goed ook. Al voor we in Padrón waren ging het regenen en het is misschien nog een paar minuten droog geweest onderweg maar meestal regende het hard of heel hard. Regenkleding helpt maar uiteindelijk werden we allemaal erg nat.

Onderweg wordt even tijd genomen om druiven te testen. Deze bleken te gisten, leek alsof ze druiven met alcohol aten.

Als je dan toch nat wordt denken deze dames dan maar gelijk haren wassen. Bijzonder dat ze de regenmuts ophouden. Maar muts op of niet, alles wordt nat, het is erg hard gaan regenen.

Bij het pension aangekomen wil iedereen graag douchen en natte spullen te drogen hangen. Dat laatste kon op een kapstok in de gang. Het bleef maar regenen en regenen. De aardige pensionhouder bracht ons in twee groepjes met zijn auto vanaf zijn garage naar de voordeur van de eetbar om de hoek. Dat scheelde een nog nattere jas. Terug liepen we, het regende niet meer zo hard en we lagen voor de verandering eens vroeg op bed. Ondanks de regen hadden we een geslaagde dag.

2 reacties op “Boottocht en daarna héél veel regen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.