Dag 5: Lugar do Conde – Ponte de Lima

 

Afscheid van Casa Fernanda
Afscheid van Casa Fernanda

Vandaag voelt als een ‘rustdag’: we lopen maar 15 km. De dag begint met zon en 22-24 graden.

Na een stevig ontbijt in de keuken van Casa Fernanda hebben we meteen goed de pas erin.

2016-09-26-23-39-41

Maandag, een nieuwe week is begonnen.  Er werken vrouwen  op het land, mannen rijden op de tractor. Onderweg krijgen we druiven aangeboden, zoet en sappig.


2016-09-26-23-40-32

2016-09-26-23-41-53

We lopen over prachtige binnenpaadjes, hobbelig dan weer ommuurd en afgescheiden van de tuinen. De was droogt en honden bewaken het terrein van hun baas.

2016-09-26-23-42-38

2016-09-26-23-43-21

Na 8 km nemen we uitgebreid tijd voor koffie en genieten van de heerlijkheden van de pasteleria.

Onderweg groeten we ‘bekende’ pelgrims uit vorige herbergen. Het valt op dat we nu ook nieuwe pelgrims meemaken, samen onderweg.

2016-09-26-23-38-36

Bij het eerste zicht op de bruggen van Ponte de Lima stoppen we nog even om de panorama’s op ons in te laten werken. Een prachtig gezicht.

We zijn vroeg en de gemeentelijke herberg gaat pas om 16.00 uur open. Dat vinden we te lang duren. Ria gaat  op onderzoek uit en komt met de sleutels van drie prachtige, luxe kamers.

Blij als een kind zijn we met de heerlijke bedden, een massagedouche en de koninklijke schilderingen op de muur.

2016-09-26-23-37-06

 

Licht als een veer toasten we aan de Lima op onze etappe, we hebben het weer gered!

Daarna hebben we voldoende tijd om eindeloos te shoppen. Genietend van de sfeervolle doorkijkjes, winkels met aardewerk en geborduurde stiksels.

We sturen kaarten, zorgen voor een nieuwe outfit en gelukkig zijn er ook kappers die de kunst van wassen en föhnen goed verstaan.

Opgedoft zoeken we een plek om te eten en weer volledig voldaan keren we naar onze luxe slaapplek.

2016-09-26-23-13-46

Morgen gaan we vroeger opstaan, het wordt een warme dag.

Meriam

4 reacties op “Dag 5: Lugar do Conde – Ponte de Lima

Laat een antwoord achter aan arieheijstekArie Heijstek Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.